Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 13 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Vijfjarige rijdt auto van vader in de prak

Een 5-jarig jongetje uit het Gelderse Gendringen heeft zondagochtend de auto van zijn vader total-loss gereden. Het kind kwam er met de schrik vanaf. „Hij was zo slim om zijn gordel om te doen”, zegt politiewoordvoerder Paul Koetsier tegen Metro.

Het jochie wist de autosleutels van zijn vader te bemachtigen. Hij maakte de deur open, ging in de auto zitten en deed de sleutels in het contact. „Hij wilde spelen en deed waarschijnlijk zijn ouders na, zo wist hij de auto te starten”, zegt Koetsier.

Stevig gesprek

Omdat de auto in de versnelling stond, schoot deze meteen naar voren en kwam een meter verderop tegen een boom tot stilstand. Het jongetje kwam volgens de politie met de schrik vrij. Of het jongetje straf heeft gekregen, durft Koetsier niet te zeggen. „Maar ik kan mij zo voorstellen dat ze even een stevig gesprek met hun zoon hebben gevoerd.” De auto, die al 17 jaar oud was, kan als verloren worden beschouwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vijfjarige rijdt auto van vader in de prak
Sluiten