Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 2 jun 2016 / 13:25 uur

Video: Nederlander ontsnapt aan drugsbende Colombia

Een Colombiaanse website heeft een video gepubliceerd waarop is te zien hoe een naar verluidt Nederlandse drugstoerist ontsnapt aan een groep gijzelaars.

De man zou volgens Semana naar de hoofdstad Bogota zijn afgereisd om drugs te gebruiken. Hij ging naar The Bronx, een van de beruchte wijken in de stad die bekend staat om haar drugspanden waar veel wordt gedeald en gebruikt.

Sayayines

De man, van wie wordt gezegd dat hij een Nederlander is, kwam echter in de problemen. Na dagen van drugsgebruik bleek hij niet genoeg geld bij zich te hebben, waarna hij gegijzeld werd door de sayayines, de beruchte bende die de drugshandel in de stad beheerst.

Hij wist echter te ontsnappen, via het dak van het drugspand. Op de beelden is te zien hoe hij met gevaar voor eigen leven over de rand van het dak loopt, terwijl de bendeleden op een paar meter afstand op hem wachten. Voorbijgangers slaan het bizarre moment aandachtig gade, terwijl politie het plein afzet en mensen op afstand houdt. Pas na een uur komt er een ladder aan te pas om de man naar beneden te krijgen.

Gijzelingen

De beelden zijn verspreid nadat de politie een inval deed in het pand en de omgeving doorzocht, waarbij meerdere mensen zijn opgepakt. Hierdoor is gebleken dat gijzelingen door drugsbendes in Colombia aan de orde van de dag zijn. In veel gevallen overleven de gijzelaars deze situaties niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Nederlander ontsnapt aan drugsbende Colombia
Sluiten