Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 18 jun 2016 / 21:02 uur

Veroorzaker fataal ongeval moest worden opgenomen

Een dag voor het fatale ongeval afgelopen vrijdag in Zelhem, wilde het Openbaar Ministerie de veroorzaker daarvan laten opnemen. Het OM achtte dat nodig vanwege de psychische toestand van de 38-jarige man uit Doetichem.

Voorarrest

Acht dagen voor het ongeval, waarbij een jongetje van vier om het leven kwam, was de man onder voorwaarden op vrije voeten gesteld. Tot die tijd had hij bijna zes maanden in voorarrest gezeten voor een andere zaak uit 2015. Hij werd in die zaak verdacht van onder meer mishandeling, vernieling/inrijden op een politieauto, bedreiging en rijden onder invloed.

Te laat

Omdat hij een blanco strafblad had, is hij vrijgelaten. Zijn prychiatrische symptomen leken ook beheersbaar, laat de rechtbank in Zutphen weten. Na zijn vrijspraak ging het toch bergafwaarts en werd door de reclassering aangeraden hem toch op te laten nemen. Maar nog voordat die stap kon worden gezet, gebeurde het fatale ongeval.

Autodiefstal

Hoe het kan is nog onduidelijk, maar hij wist de autosleutel van een medewerker van justitie te bemachtigen en stal zijn auto.

Zelhem

Bij een frontale botsing op de rondweg van Zelhem overleed een jongetje van vier afgelopen vrijdag ochtend. Zijn vader, moeder en zusje raakten gewond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veroorzaker fataal ongeval moest worden opgenomen
Sluiten