Rens Oving
Rens Oving Nieuws 1 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Veel vragen rond doodgeschoten Mitchel Winters (21)

De 21-jarige Mitchel Winters uit Capelle aan den IJssel werd maandagavond door een politieagent doodgeschoten in Schiedam. Hij had mogelijk iemand beroofd met een vuurwapen.

Maar volgens het Openbaar Ministerie belde Mitchel zelf de politie om de overval te melden. Vervolgens gaf hij zijn eigen signalement door als van de dader, inclusief de tas die van hem ‘gestolen’ zou zijn.

Een familielid herkende de stem van Mitchel als degene die maandagavond met 112 belde. Hierin vertelde hij te zijn beroofd en te zijn beschoten. Vervolgens gaf hij een signalement van de dader, dat precies met zijn eigen uiterlijk overeen kwam.

„Toen de politieman hem wilde aanhouden als verdachte van de gemelde beroving, zag deze zich genoodzaakt zijn vuurwapen te gebruiken”, schrijft het OM. „Naast de neergeschoten Capellenaar [Mitchel] is de telefoon gevonden waarmee de melding is gedaan.”

Beroving?

De politie kwam maandagavond naar het Schiedamse Beatrixpark na een melding van een overval.

Op die melding kwamen meerdere politieagenten af. Maar op het moment dat een van hen Mitchel, die leek op het signalement van de gewapende rover, tegenkwam was hij alleen.

Waarom precies is nog onduidelijk, maar de agent besloot te schieten en Mitchel overleed ter plekke. Op het moment dat Mitchel stierf, was hij in ieder geval niet gewapend.

Slachtoffer?

Lang werd naar het mogelijke wapen gezocht. Ook naar het slachtoffer van de beroving werd gespeurd. „Het onderzoek is nog in volle gang en richt zich op verschillende scenario’s. Maar Rijksrecherche en OM houden er inmiddels ernstig rekening mee dat de melding vals was, en dat de Capellenaar bewust de confrontatie met de politie heeft gezocht”, concludeert het OM woensdag.

Onschuld?

De 21-jarige Mitchel was een talentvolle kickbokser.

Zojuist hebben wij het verdrietige bericht ontvangen dat Mitchel Winters is overleden. Wij denken aan hem terug als…

Posted by Kicks Ridderkerk on Tuesday, May 31, 2016

,,Wij geloven in zijn onschuld. Wij kunnen het ons niet voorstellen dat zo’n lieve, rustige, gelovige, hardwerkende jongen zich op deze manier door zijn emoties laat meeslepen”, schrijft Mitchels kickboksclub op Facebook.

Vader ook doodgeschoten?

De Telegraaf meldt dat de vader van Mitchel ook doodschoten werd door de politie. Jerry Landveld werd in 2010, op 40-jarige leeftijd, door de politie neergeschoten nadat hij een politiehond had neergestoken. De agenten die Landveld doodden werden ondanks pogingen van nabestaanden uiteindelijk niet vervolgd. Volgens de rechter handelden zij uit noodweer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Veel vragen rond doodgeschoten Mitchel Winters (21)
Sluiten