Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 13 jun 2016 / 16:20 uur

Turkse krant noemt omgekomen homoseksuelen ‘pervers’

Een Turkse krant heeft met een artikel over de aanslag in Orlando veel woede op haar hals gehaald door de bezoekers van club Pulse als ‘pervers’ te betitelen.

De rechtse krant Yeni Akit heeft in een nieuwsbericht over de bloedige aanslagen in Orlando gekozen voor een zeer controversiële titel. De kop van het artikel luidt: „Dodenaantal loopt op naar 50 in bar waar perverse homoseksuelen komen!” Door het gebruik van een uitroepteken aan het eind van de krantenkop wordt er online bovendien gesuggereerd dat de Turkse krant het bloedbad aanmoedigt in plaats van afschuw uit te spreken.

The Daily Mail stelt dat Yeni Akit in het verleden Al-Qaida heeft gesteund en zich meerdere malen schuldig heeft gemaakt aan haatzaaierij tegen minderheden, zoals homoseksuelen en christenen. Bovendien zou de krant sterke banden hebben met president Erdogan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Turkse krant noemt omgekomen homoseksuelen ‘pervers’
Sluiten