Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 14 jun 2016 / 19:27 uur

Transgender neergestoken ‘door IS’ in Brussel

Een Tunesische transgender is zaterdagavond neergestoken in Brussel door twee mannen die lid van IS zouden zijn. Het slachtoffer werd in Tunesië ook al bedreigd door de twee mannen. Hij werd zaterdag flink te grazen genomen: de mannen stoken hem meerdere keren in zijn buik.

Het slachtoffer is in het ziekenhuis opgenomen, aldus de Belgische nieuwssite Bruzz.be. De mannen zeggen leden van IS te zijn. Het slachtoffer zegt dat hij eerder ook al door andere IS-leden is bedreigd.

Onthoofden

De man zou dus al vanaf Tunesië door de mannen worden gevolgd. „Ze zeiden dat ze enkel nog een officieel bevel van IS afwachten om me te onthoofden", stelt de transgender. „Ze willen van mij een voorbeeld maken voor jongeren die de religieuze wet niet naleven."

De Tunesiër wil België zo snel mogelijk verlaten, omdat hij zich er niet veilig voelt. „Ik wil mijn naam officieel laten veranderen en in een ander land asiel aanvragen, waar ik niet bedreigd wordt." Het Brussels parket heeft in Belgische media bevestigd dat de man is neergestoken, maar zegt nog niets te weten over de daders of hun motieven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Transgender neergestoken ‘door IS’ in Brussel
Sluiten