Metro
Metro Nieuws 9 jun 2016 / 16:06 uur

Tilburgse neparts verdacht van 9 verkrachtingen

Een 46-jarige Tilburger die zich voordeed als arts wordt ervan verdacht ten minste negen vrouwen te hebben verkracht. Het Openbaar Ministerie heeft pas donderdag voor het eerst ruchtbaarheid aan de zaak gegeven tijdens een regiezitting in Breda. Dat gebeurde nu pas vanwege de gevoeligheid van de zaak, aldus een woordvoerster van het OM.

De man werd in maart van dit jaar opgepakt na een eerste melding van een slachtoffer. Aanvankelijk stonden zes verkrachtingen op de dagvaarding, maar inmiddels zijn het OM negen gevallen bekend, zo liet de officier van justitie tijdens de regiezitting weten. Nieuwe aangiften worden niet uitgesloten.

Onderzoeken

De man deed bij hem thuis in Tilburg lichamelijke en inwendige onderzoeken bij de vrouwen. Daarbij is volgens het OM waarschijnlijk geen verbaal of fysiek geweld gebruikt. De man heeft volgens het OM het vertrouwen van de vrouwen misbruikt, maar nog bekeken moet worden of sprake is van verkrachting in juridische zin. De slachtoffers komen uit Tilburg of directe omgeving, aldus het Openbaar Ministerie.

Volgens Omroep Brabant zou de man onder meer bekkenbodem- en borstonderzoeken hebben verricht en uitstrijkjes hebben gemaakt. Dat zou zijn gebeurd sinds 2007. De man gaf zich uit als arts of als arts in opleiding. De verdachte zou spijt hebben betuigd en zich schamen voor zijn daden. Volgens de omroep zouden de vrouwen hem hebben omschreven als ,,een vriendelijke goedzak en een teddybeer”. Een verzoek van zijn advocaat om hem vrij te laten, is door de rechtbank niet gehonoreerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tilburgse neparts verdacht van 9 verkrachtingen
Sluiten