Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 1 jun 2016 / 09:10 uur

Veertig dode tijgerwelpjes gevonden in Tiger Temple

In de vrieskist in de keukens van de beruchte Tiger Temple in Thailand zijn de kadavers van veertig tijgerwelpjes gevonden. De Thaise dierenbescherming, die bezig is tijgers uit het beruchte boeddhistische tempelcomplex weg te halen, vond de dieren.

Ingevroren

„Kennelijk waren ze het bewaren waard, maar waarvoor is mij een raadsel”, zei Adisorn Nuchdamrong, een van de leiders van de operatie, woensdag tegen Reuters.

De aanwezige monniken hebben nog geen opheldering gegeven waarom de jonge roofdieren zijn ingevroren. Inmiddels zijn sinds maandag 52 tijgers overgebracht naar een opvangcentrum van de overheid, 85 wachten nog op transport.

Illegaal fokken

De boeddhistische tempel in de provincie Kanchanaburi, even ten westen van Bangkok, werd al jaren beschuldigd van het illegaal fokken en verhandelen van tijgers. Ook zouden de dieren, die veel toeristen naar de tempel lokten, slecht zijn verzorgd.

Bekijk de beelden van de veertig tijgerwelpjes hieronder. Let op: deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veertig dode tijgerwelpjes gevonden in Tiger Temple
Sluiten