Remco Visser
Remco Visser Nieuws 4 jun 2016

Tientallen gewonden na blikseminslag Rock am Ring

Blikseminslag op het Duitse muziekfestival Rock am Ring heeft vrijdag 51 mensen getroffen. Vijftien bezoekers van het festival in Mendig raakten zwaargewond, meldde de politie zaterdag. Twee van hen werden met succes gereanimeerd.

De optredens op het festival werden gedurende anderhalf uur onderbroken toen een onweersbui over het terrein trok. „Voor het optreden van Tenacious D werd er omgeroepen dat er noodweer aankwam en kans was op blikseminslag”, aldus Metro-redactrice Ingelise de Vries,die later vandaag via het Snapchat-account van Metro (Snapmetro) nog verslag doet vanaf het festival. „Iedereen werd geadviseerd weg te blijven bij hoge objecten. De meeste mensen zijn rustig weggelopen bij het hoofdpodium, op weg naar hun tent of een andere plek om te schuilen.”

Reanimatie

Ondanks het feit dat het publiek tamelijk rustig bleef na de waarschuwing, drong de ernst van de situatie pas later door, aldus De Vries. „Links van ons heb ik iemand gereanimeerd zien worden en er verschenen steeds meer hulpdiensten op het terrein. Wij hebben op dat moment besloten de auto te pakken en naar ons huisje te rijden.”

„We stonden te wachten op de band toen we te horen kregen dat we maar twee nummers mochten fotograferen”, vertelt Jos Berbee, fotograaf van rockblog Counter Culture. „Na vijf minuten moesten we het podium af en werd iedereen razendsnel naar de persarea gereden. Daar aangekomen kon ik me alleen maar druk maken om mijn vrienden op het veld.” Hij wil op zoek, dat ‘mag wel maar doe het alsjeblieft niet’. Even later wordt duidelijk waarom: „Een andere journalist was op de perscamping. Zo’n veertig meter verderop zag hij daar de bliksem inslaan. Hij is als een gek naar ons teruggerend.”

Afgelasting

Een woordvoerster ontkende geruchten dat het driedaagse festival vanwege aanhoudend slecht weer helemaal zou worden afgelast.

https://www.youtube.com/watch?v=1gic28dLhzY

Onweer

Het festival, met 90.000 bezoekers, wordt gehouden in Mendig, niet ver van Koblenz. Vorig jaar raakten tijdens Rock am Ring 33 mensen gewond door blikseminslag.

De Duitse weerdiensten waarschuwden vrijdagavond al voor hevig onweer in het westen en uiterste zuiden van Duitsland. Beieren en Baden-Württemberg hebben het zwaarst onder het noodweer te lijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tientallen gewonden na blikseminslag Rock am Ring
Sluiten