Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 7 jun 2016 / 14:00 uur

‘Thaise politie vindt slachterij Tiger Temple’

De Thaise politie heeft tijdens een inval in de buurt van de Tiger Temple een nieuwe lugubere vondst gedaan. Er is mogelijk een ‘slachterij’ gevonden die werd gebruikt om de tijgers te slachten, dit meldt The Guardian.

Grote verzameling messen gevonden

De politieagenten hebben op de werkplek een grote verzameling messen en een grote snijplank gevonden, nadat zij getipt waren. Volgens politie kolonel Montri Pancharoen werden op de werkplek tijgers vast gehouden, voordat ze werden geslacht. ,,We geloven dat de Tiger Temple het huis gebruikte om de tijgers te houden, voordat ze werden geslacht. Hun botten en vlees werden geëxporteerd naar het buitenland of naar restaurants in Thailand, die het vlees aan toeristen serveren.’’ Inmiddels zijn twee aanwezige verzorgers opgepakt. De politie is nog op zoek naar de huiseigenaar.

Volgens de onderzoekers is de Tiger Tempel slechts een beginpunt en zijn er mogelijk nog meer ‘leveranciers’ die tijgers leveren aan illegale smokkelaars.

Eerder deze week werden er in de vrieskist in de keukens van de Tiger Temple veertig kadavers van tijgerwelpjes gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Thaise politie vindt slachterij Tiger Temple’
Sluiten