Inge Schouten
Inge Schouten Nieuws 19 jun 2016 / 13:40 uur

‘Terreurverdachten zijn familie broers El Bakraoui’

Twee van de drie terreurverdachten die zaterdag in België zijn aangehouden, blijken familie van de terroristen die aanslagen pleegden op luchthaven Zaventem en metrostation Maalbeek. Dat meldt het Belgische VRT. Een van de mannen zou de neef zijn van Ibrahim en Khalid El Bakraoui.

Tijdens een grootschalige anti-terreuractie werden in de nacht van vrijdag op zaterdag 16 huizen doorzocht. Dit gebeurde in 16 gemeenten, voornamelijk in en rond Brussel. Er werden veertig mensen opgepakt. Na verhoor werden drie verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van het beramen van een terroristische moord en deelname aan activiteiten van een terroristische groep. Twee van hen blijken nu familie van broers El Bakraoui.

Bekende van politie

De directe neef, een 29-jarige man, is een bekende van de politie. Hij was zes jaar geleden, samen met Ibrahim, betrokken bij een mislukte overval op een wisselkantoor in Brussel. Er werd toen geschoten met een kalasjnikov waarbij een agent gewond raakte. De neef bestuurde de vluchtauto en kreeg daarvoor zes jaar cel.

Tijdens de aanslagen in Brussel op 22 maart kwamen 32 mensen om het leven en 340 raakten gewond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Terreurverdachten zijn familie broers El Bakraoui’
Sluiten