Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 15 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Supporters Rusland en Engeland opnieuw op de vuist

Een dreigement van de UEFA om Rusland en Engeland uit het Europees Kampioenschap te zetten lijkt hun eigen supporters niets te doen. Tijdens de wedstrijd Rusland – Engeland (1-1) kregen ze het al met elkaar aan de stok, en gisteravond deden ze dat in Lille nog eens dunnetjes over. Dat meldt Daily Mail.

Stoelen gooien

Op dinsdagavond zaten supporters van Engeland en Wales op een terras in Lille toen ze plotseling werden uitgedaagd en aangevallen door een groep Russische supporters. De Engelse supporters reageerden daarop door massaal ‘Rot op Rusland, wij zijn Engeland en Wales’ te scanderen, waarna ze hun woorden kracht bijzetten door met glazen en stoelen naar de Russen te gooien. Die vonden dat een goed idee en deden precies hetzelfde terug, waardoor een gevaarlijke situatie ontstond.

Foto: AFP.
Foto: AFP.
Foto: AFP.
Foto: AFP.

Lille kan deze dagen rekenen op behoorlijk wat politiebijstand in verband met het EK en deze waren dan ook snel ter plekke om de supporters groepen uit elkaar te halen. Twee Russen en één Engelsman werden gearresteerd.

Verhuizen

Eerder had de Britse politie fans opgeroepen om niet in Lens te logeren. De stad zou niet opgewassen zijn tegen het grote aantal EK supporters. In plaats daarvan zouden de Engelse supporters naar Lille moeten gaan. Dit Engelse voetbalbond roept supporters zonder tickets nu op alsnog naar Lens te gaan, aangezien de stad zich naar eigen zeggen goed heeft voorbereid op de EK supporters.

Vandaag speelt Rusland in Lille tegen Slowakije. Morgen gaan Engeland en Wales het duel aan in Lens. Als Rusland weer te ver gaat in het stadion, wordt het land geschorst van deelname het de Euro 2016.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Supporters Rusland en Engeland opnieuw op de vuist
Sluiten