Inge Schouten
Inge Schouten Nieuws 12 jun 2016 / 08:19 uur

Studente raakt handprothese kwijt na avond feesten

Een avondje feesten en dan je handprothese kwijtraken. Het overkwam de 20-jarige Amelia Welch die na een studentenfeest in het Britse Devon wakker werd met nog maar één hand. Ze dacht dat haar prothese op het toilet lag, maar daar kon ze deze niet vinden. „Ik dacht dat ik naar het toilet ging en hem daar afdeed, maar het me niet realiseerde”, vertelt ze aan de Daily Mail.

Beloning

Het zweet brak haar uit toen Amelia besefte dat ze haar hand echt kwijt was. De prothese kost bijna 4,000 euro en om die te vervangen ruim 6,000 euro. De eerstejaars student biologie deed een oproep en loofde een beloning van ruim 120 euro uit aan de eerlijke vinder.

„Mijn prothese is erg belangrijk voor mij omdat ik deze draag als ik uitga”, vertelt Amelia. „Er zijn niet veel dingen waar ik moeite mee heb, maar mijn prothese geeft mij vertrouwen en is bovendien erg duur."

Crowdfunding

Amelia was bang dat iemand haar hand voor de grap zou hebben meegenomen en vervolgens weggegooid zou hebben. Haar zoekactie kreeg bijval van verschillende nachtclubeigenaren die een crowdfundingactie op touw hadden gezet om zo een nieuwe prothese te bekostigen.

Haar oproep heeft Amelia uiteindelijk geholpen; haar prothese werd gevonden. „Ik ben dolblij. Ik wil het meisje dat mijn prothese terugbracht heel erg bedanken."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Studente raakt handprothese kwijt na avond feesten
Sluiten