Steven Musch
Steven Musch Nieuws 22 jun 2016 / 16:23 uur

Schotten planten Mexicaanse vlag op golfbaan Trump

Nu Donald Trump onderweg is naar Schotland voor de opening van zijn nieuwe golfbaan, hebben omwonenden Mexicaanse vlaggen opgetrokken als boodschap aan de Republikeinse presidentskandidaat. De Schotse boer Michael Forbes heeft zelfs een vlag geplant naast de Trump International Golf Links, een golfbaan van Trump in de buurt van Aberdeen.

De Schot is het niet eens met de controversiële uitspraken van Trump over Mexicanen en andere minderheden, meldt BuzzFeed.

„Trump denkt dat hij alles maar kan zeggen, zonder daar ergens anders kritiek op te krijgen. Wij wilden laten zien dat hij fout zit", zegt David Milne, van Tripping Up Trump, een anti-Trumpcampagne in Groot Brittannië. „Het doel van de vlag is om solidariteit te tonen aan de Mexicanen en andere groepen die Trump marginaliseert."

Omstreden uitspraken

Trump heeft gedurende zijn campagne al veel omstreden uitspraken gedaan over Mexicanen, moslims, vrouwen en andere groepen. Ook is hij een groot voorstander van het bouwen van een muur aan de zuidgrens van de VS om Mexicaanse immigranten tegen te houden.

De zakenman en Republikeinse presidentskandidaat bezoekt deze week de Schotse stad Glasgow vanwege de opening van zijn nieuwste golfbaan in Ayrshire: de Trump Turnberry. Daarna vliegt hij naar Aberdeen om de Trump International Golf Link te bezoeken.

Campagne

De reis van Trump naar Schotland is enigszins vreemd, omdat hij in de VS zijn campagne achterlaat. Dat terwijl het momenteel niet goed gaat met zijn campagne. Deze week ontsloeg hij nog zijn campagneleider en in de peilingen loopt hij achter op Hilary Clinton. Ook ligt Trump niet goed bij een groot deel van zijn eigen partij en kampt hij met een geldtekort om zijn campagne te financieren. Maar nu hij in Schotland de campagne even probeert te ontvluchten, blijkt ook daar zwaar weer voor hem te zijn. Maar dan in de vorm van Mexicaanse vlaggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schotten planten Mexicaanse vlag op golfbaan Trump
Sluiten