Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 6 jun 2016 / 18:55 uur

Reddingsactie voor kuikens na ongeluk moedereend

Een aantal eendenkuikens is in Assen van een naderende dood gered. De moeder van de beestjes werd door een auto doodgereden. De kleine kuikens overleefden het ongeluk wel, maar renden snel het nabijgelegen water in.

Het ongeluk gebeurde vlak bij een vijver op de Nobellaan in Assen. De moeder was tijdens het oversteken door een auto overreden. De kuikens doken daarop in het water. Een buurtbewoner zag volgens RTV Drenthe het incident gebeuren en besloot in actie te komen.

Met een schepnet dook de man het water in om de kuikens te redden. Ook de brandweer en de dierenambulance werden ingeschakeld voor een reddingsactie. Uiteindelijk konden alle kuikens uit het water worden gehaald, waarna ze door medewerkers van de dierenambulance zijn opgevangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Reddingsactie voor kuikens na ongeluk moedereend
Sluiten