Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 27 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Rapper doodgeschoten na anti-geweld evenement

Lor Scotta, een rapper uit Baltimore, is afgelopen weekend doodgeschoten in zijn auto. Dat gebeurde een uur nadat hij een vredesevenement had georganiseerd.

Tyriece Travon Watson, beter bekend als ‘Lor Scotta’, reed zaterdagavond naar huis nadat hij de host was geweest bij een basketbalwedstrijd voor het goede doel. Een man ging voor de auto staan en opende het vuur op hem. De rapper werd naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, maar werd daar al vrij snel doodverklaard, meldt The Washington Post.

Vrede

Lor Scotta genereerde bekendheid met het nummer Bird Flu. Hij was een geliefde rapper in Baltimore en probeerde actief het geweld in de straten te stoppen. De basketbalwedstrijd van zaterdagavond bracht artiesten samen om te laten zien dat zij met elkaar kunnen opschieten. De tekst op de flyers was: ‘Bid voor vrede op deze straten’.

Vorige maand bezocht de rapper een basisschool en las hij kinderen voor over Martin Luther King Jr. „Ik heb nooit gehad dat lokale rappers dat voor mij deden toen ik opgroeide. Ik wilde de kinderen die ervaring en een herinnering geven”, aldus Lor Scotta op Instagram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rapper doodgeschoten na anti-geweld evenement
Sluiten