Inge Schouten
Inge Schouten Nieuws 2 jun 2016 / 13:00 uur

‘Ramptoestel EgyptAir maakte 3 noodlandingen’

Het gecrashte toestel van EgyptAir maakte drie noodlandingen in de 24 uur voordat het in zee neerstortte. Volgens de Franse zender France 3 landde het vliegtuig, dat vanuit Parijs naar Caïro vertrok, meerdere malen tijdens de reis tussen Eritrea, Egypte en Tunesië. Het Egyptisch onderzoeksteam ontkent dit.

Kort nadat de Airbus A320 uit Parijs vertrok hebben waarschuwingssystemen meldingen gemaakt van onregelmatigheden aan boord. Na de noodlandingen is het toestel gecontroleerd, maar nooit werd een oorzaak van het probleem gevonden. Het toestel kon gewoon weer verder vliegen.

‘Niet normaal’

Luchtvaartexpert Jean-Paul Troadec zegt tegen France 3: „We weten nog altijd niet wat er aan boord is gebeurd maar het is niet normaal dat het vliegtuig zo vaak moest terugkeren na een technisch incident zonder dat er iets werd gevonden."

AFP

Zwarte dozen

Over de oorzaak van de crash is nog weinig bekend. De zwarte dozen moeten hierover meer duidelijk geven, maar die zijn nog niet gevonden. Woensdag ving een Frans onderzoeksschip, La Place, signalen op die vermoedelijk afkomstig zijn van het gecrashte vliegtuig.

Op 19 mei verdween de Airbus A320 van de radar, waarna het in de Middellandse Zee stortte. Alle 66 inzittenden kwamen om het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Ramptoestel EgyptAir maakte 3 noodlandingen’
Sluiten