Inge Schouten
Inge Schouten Nieuws 19 jun 2016 / 11:18 uur

Radiohead-fans in Turkije aangevallen

Radiohead-fans zijn vrijdagavond aangevallen door een groep radicale moslims toen ze het nieuwe album A Moon Shaped Pool luisterden in een platenzaak. Het gebeurde in de Turkse stad Istanboel.

De fans kwamen in The Velvet IndieGround Records samen om muziek te luisteren en een biertje te drinken. Dat laatste vonden de aanvallers niet kunnen tijdens de ramadan wanneer alcohol drinken dan verboden is. Een groep moslims is de platenwinkel binnengevallen en hebben vernielingen aangericht. Ook is er een gewonde gevallen, meldt De Morgen.

Video

Tijdens de inval werden er ook doodsbedreigingen geroepen. Er zijn videobeelden van de bewuste avond gemaakt. Daarop is te zien hoe enkele boze mannen de platenzaak binnenstormen en beginnen te schreeuwen.

https://www.youtube.com/watch?v=gUvEI3ksFVs

De Britse band Radiohead heeft tegen magazine Rolling Stone gereageerd op de aanval: „Onze harten gaan uit naar degenen die aangevallen zijn die avond.” De band veroordeelt dit soort acties en zegt hierover: „We hopen dat we ooit op dergelijke daden van gewelddadige intolerantie kunnen terugkijken als zaken die enkel in het verleden gebeurden.”

Protest

Na de aanval op de Radiohead-fans zijn honderden mensen zaterdag de straat opgegaan om te protesteren tegen de regering van Erdogan. De Turkse politie zou traangas en waterkanonnen hebben gebruiken om de betogers uiteen te drijven.

Mensen lopen weg van de protesten waar de politie traangas gebruikt om de menigte uiteen te drijven. Foto: EPA
Betogers botsen met de Turkse politie. Foto: EPA

Ook werd vrijdag de jaarlijkse gay pride uit veiligheidsoverwegingen geannuleerd. Radicale moslims hadden namelijk gedreigd om tijdens het event te rellen en de optocht te hinderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Radiohead-fans in Turkije aangevallen
Sluiten