Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 jun 2016 / 13:00 uur

Piloten easyJet staken, vluchten Schiphol vervallen

Piloten van easyJet die vanuit Amsterdam opereren leggen op dinsdag tussen 6.00 uur en 14.00 uur het werk neer. Dat maakte de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) zondag bekend. De piloten protesteren daarmee tegen het uitblijven van een ,,acceptabele" cao. Door de staking zullen tientallen vluchten vanaf Amsterdam niet vertrekken.

Verdere acties na dinsdag worden niet uitgesloten.

Salaris

Onder meer zouden de piloten die voor easyJet vliegen, te veel vlieguren per maand moeten maken voor het salaris dat zij krijgen. Daarnaast zijn zaken als doorbetaling bij ziekte niet geregeld en is de pensioenbijdrage onder de maat.

Folders

Begin juni hebben de piloten en de leiding van easyJet voor het laatst met elkaar gesproken. Na een publieksvriendelijke actie vorige week, waarbij reizigers folders kregen uitgedeeld met tekst en uitleg over de situatie, werd met juridische stappen tegen de vliegers gedreigd. ,,Een inhoudelijk reactie vanuit de top van het bedrijf is er nooit gekomen", aldus een woordvoerder van de VNV, die verder zei dat de maat vol was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Piloten easyJet staken, vluchten Schiphol vervallen
Sluiten