Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 2 jun 2016 / 13:15 uur

Opnieuw cel en tbs voor mishandelaar NS-conductrice

De 28-jarige Swendly R. is donderdag in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor de zware mishandeling van een NS-conductrice op station Hoofddorp vorig jaar.

De straf is gelijk aan de straf die de rechtbank Haarlem afgelopen december oplegde. De verdachte ging hiertegen in beroep, omdat hij zegt onschuldig te zijn.

Op 6 maart 2015 liep de conductrice meerdere fracturen in het gezicht en een verbrijzelde oogkas op. Ondanks een aantal operaties ziet zij nog steeds dubbel en is ook haar reukvermogen kwijt. Op de zitting bleek dat ze nooit volledig zal herstellen.

Door het lint

R. ging die bewuste dag door het lint, omdat hij door de conductrice gesommeerd werd om de trein op het eindstation te verlaten. Hij was nog de enige passagier. R. weigerde dit waarna de NS-medewerkster zijn spullen buiten op een bankje op het perron legde. Vervolgens heeft hij haar volgens de rechtbank een krachtige trap of stomp gegeven.

Stoornis

De verdachte heeft een lang strafblad en kreeg als minderjarige al jeugd-tbs. Het gerechtshof oordeelt dat tbs met dwangverpleging nodig is, omdat bij „de verdachte sprake is van een ziekelijke stoornis van de geestvermogens” en de kans op herhaling hoog wordt ingeschat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Opnieuw cel en tbs voor mishandelaar NS-conductrice
Sluiten