Metro
Metro Nieuws 15 jun 2016 / 10:30 uur

Onderzoek naar integriteit Denk-voorman Öztürk

Denk-voorman Selçuk Öztürk deed voordat hij in 2012 in de Tweede Kamer kwam, omstreden zaken met twee zorginstellingen. De Limburgse zorginstelling Daelzicht is daarom een integriteitsonderzoek gestart naar een transactie met Öztürk. Dat schrijft NRC woensdag.

De zorginstelling heeft in 2011 een voormalig zorgcomplex aan een bedrijf van Öztürk verkocht. Dit is volgens NRC tegen een opvallend lage prijs gebeurd. Daelzicht kwam vorige maand in opspraak door vriendjespolitiek. Het interim-bestuur heeft daarop besloten een onderzoek te starten. „We waren al bezig met een onderzoek om alle transacties te bekijken. Na de vragen die door het NRC zijn gesteld, nemen we de transactie met Öztürk in dit onderzoek mee.”

De uitkomst van het vooronderzoek wordt half juli verwacht. „Als de conclusies er aanleiding toe geven, doen we mogelijk aangifte”, aldus een woordvoerder tegen RTL Nieuws. Een andere zorginstelling, Reinaerde uit Utrecht, beraadt zich volgens de krant op een onderzoek naar mogelijke omkoping van een medewerker door de politicus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoek naar integriteit Denk-voorman Öztürk
Sluiten