Steven Musch
Steven Musch Nieuws 16 jun 2016 / 16:08 uur

Oma Yetta uit ‘The Nanny’ overleden

Fans van de populaire Amerikaanse komedieserie The Nanny kennen haar als het oude gerimpelde vrouwtje met dikke brillenglazen, opvallende kleding en permanent een peuk in haar mond, die altijd wel een schunnige opmerking weet te maken. Ann Morgan Guilbert, de actrice die oma Yetta speelde in The Nanny, is op 87-jarige leeftijd overleden.

Herhaling

Guilbert speelde de oma van een Joodse kinderjuffrouw (Fran Drescher) in de familie van een Engelse theaterproducent die op Broadway werkt. De sitcom uit de jaren negentig heeft zes seizoenen, en werd in de VS uitgezonden tussen 1993 en 1999. In Nederland was de serie te zien op Nederland 1 en RTL5, en deze werd tot in het eindeloze herhaald.

Guilbert speelde in de jaren zestig een buurvrouw in de Dick Van Dyke Show en onlangs in de ziekenhuisseries Getting On en Grey’s Anatomy.

Ook speelde Guilbert in de Sundance Film Festivalfilm Please Give. In het theater deed ze onder andere mee met A Naked Girl on the Appian Way, To Kill a Mockingbird en The Matchmaker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oma Yetta uit ‘The Nanny’ overleden
Sluiten