Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Nieuws 26 jun 2016 / 13:50 uur

Nu open in Utrecht: vluchtelingenrestaurant Syr

In Utrecht is zaterdagmiddag restaurant Syr officieel geopend. Dat schrijft RTV Utrecht. De zaak helpt vluchtelingen met een verblijfsvergunning aan een baan, namelijk als medewerker van het restaurant. Zondag kunnen de eerste gasten terecht bij Syr.

De medewerkers van het restaurant kunnen werkervaring opdoen in Nederland, om zo na een tijdje door te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt. De winst die de onderneming maakt, komt geheel ten goede aan UAF; een stichting die studenten met een vluchtelingenachtergrond begeleidt.

Syrische bitterballen

Verwacht op je bord Syrische gerechten met een Europese twist. Zo staat er een falafel op de kaart die gemaakt is van doperwten in plaats van de gebruikelijke kikkererwten. Ook zijn er volgens RTV Utrecht voorzichtige plannen voor een bitterbal met Syrische vulling.

Gys

Syr, dat in het hart van de Utrechtse binnenstad te vinden is, is een initiatief van Stichting Gys en kon worden gerealiseerd door meer dan 550 investeerders en de inzet van meer dan 70 vrijwilligers, zo is te lezen op de website van het restaurant. De stichting is een platform voor duurzaam en sociaal ondernemen en is mede opgericht door Gijs Werschkull, de ondernemer die achter de drie goedlopende biologische Gys-restaurants in Utrecht en Rotterdam zit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nu open in Utrecht: vluchtelingenrestaurant Syr
Sluiten