Carolien Tsao
Carolien Tsao Nieuws 7 jun 2016 / 13:35 uur

NS verkoopt vanaf nu digitale treinkaartjes via app

Ellendig lang in de rij staan voor de kaartautomaat op NS-stations is met de nieuwe update van de mobiele applicatie verleden tijd. Via de Reisplanner Xtra-app kun je vanaf nu digitale, eenmalige tickets kopen.

Via de app was het al mogelijk je precieze route van bestemming A naar B te plannen. Nu komt er bij de gekozen reis een extra knop te staan, namelijk ‘koop kaartje’. Klik je hierop, dan krijg je de keuze uit een enkele reis of een retourticket.

Het enige wat er extra bij komt kijken, is dat de tickets persoonsgebonden zijn. De vervoersmaatschappij vraagt niet alleen om je naam, maar wil ook weten op welke datum je geboren bent.

QR-code

Betalen gaat gemakkelijk via iDeal, waarna je een QR-code ontvangt die nodig is om eventueel gesloten poortjes op het station te kunnen openen. Bovendien is de code van belang als een conducteur je vervoersbewijs komt controleren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NS verkoopt vanaf nu digitale treinkaartjes via app
Sluiten