Bastiaan Kleinjan
Bastiaan Kleinjan Nieuws 25 jun 2016 / 11:11 uur

Noodweer ontregelt festival

Het Southside Festival in het zuidwesten van Duitsland is vrijdagavond behoorlijk ontregeld door de zware regenval. Het onweer werd zelfs zo erg, dat tienduizenden muziekfans moesten vluchten voor bliksem.

Er zijn in totaal 25 mensen gewond geraakt, waarvan er vijf in het ziekenhuis zijn beland. Het noodweer brak zo plotseling uit, dat het hele festival in de deelstaat Baden-Württemberg werd ontregeld.

De festivalorganisatie heeft besloten het festival, dat eigenlijk nog twee dagen zou duren, af te gelasten. Het is daarmee niet het eerste Duitse festival dat zwaar wordt getroffen door noodweer. Het Hurricane Festival, dat dit weekend in Nedersaksen plaatsvindt, werd vrijdagavond ook al stilgelegd door de zware onweersbuien. Eerder werd het grote festival Rock Am Ring zelfs een dag eerder beëindigd door het stormachtige weer.

Reageer op artikel:
Noodweer ontregelt festival
Sluiten