Remco Visser
Remco Visser Nieuws 25 jun 2016 / 11:35 uur

Nog vijf jaar turen in de ruimte met Hubble

De ruimtetelescoop Hubble blijft aan het werk. De missie is met vijf jaar verlengd tot 2021, maakte de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bekend. De Hubble kreeg in 2009 voor het laatst een onderhoudsbeurt en is ,,beter dan ooit”, aldus de NASA.

De Hubble is in 1990 gelanceerd. Het is de meest geavanceerde telescoop ooit. Hij onderzocht onder meer afgelegen sterrenstelsels, waardoor wetenschappers een beter beeld hebben gekregen van het ontstaan van het heelal. Rond 2018 moet een nog betere satelliet de ruimte in gaan. Die James Webb-telescoop kan nog verder en nog scherper zien.

Het is nog niet bekend of de Hubble ook na 2021 actief blijft. Als de NASA de ruimtetelescoop aan zijn lot overlaat, zal hij tussen 2021 en 2032 langzaam uit zijn baan om de aarde zakken en uiteindelijk verbranden in de dampkring.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nog vijf jaar turen in de ruimte met Hubble
Sluiten