Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Nog onduidelijkheid over oorzaak explosie Urk

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is geweest van de twee gasexplosies vrijdagavond in Urk. Burgemeester Pieter van Maaren noemt het een wonder dat er niemand is omgekomen, zei hij zaterdagochtend in het Radio 1-Journaal. Zes mensen raakten gewond, van wie er één nog in het ziekenhuis ligt.

De politie doet onderzoek naar de zaak en Van Maaren liet weten dat hij hoopt dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt. Zaterdagochtend om 10.30 uur is er een informatiebijeenkomst voor bewoners. Daar wordt gekeken of mensen vervangende woonruimte nodig hebben. Volgens de burgemeester heeft een woningcorporatie een aantal leegstaande huizen beschikbaar gesteld.

De explosies troffen vrijdagavond een rij huizen, waarvan er een aantal volledig zijn verwoest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nog onduidelijkheid over oorzaak explosie Urk
Sluiten