Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 7 jun 2016 / 20:30 uur

Nijmeegse studenten reizen op dak van Veolia-trein

Twee studenten uit Nijmegen zijn op het dak van een Veolia-trein van station Heyendaal naar station Molenhoek gereisd, dat meldt Omroep Gelderland. De waaghalzen checkten voordat ze op de trein plaatsnamen netjes in met hun ov-chipkaart.

Via een bruggetje op station Heyendaal sprongen de jongens op het dak van de trein. Ze hebben de rit op video vastgelegd.

https://www.youtube.com/watch?v=2wIyqcAB04g

Te zien is dat de jongens flink gespannen zijn voordat ze aan de reis beginnen. Eenmaal op het dak moeten ze een paar keer bukken voor een bruggetje, maar verder verloopt de reis voorspoedig.

De video is gemaakt door Youtuber Willem Vink en zijn vrienden Jim en Youssef. Drie weken terug ging een video van Willem het internet ook al over nadat hij naar binnen sloop bij de huldiging van PSV in Eindhoven. De jongens deden zich voor als journalisten en interviewden voetballers.

Treinen te vol

Bij de video schrijft Willem dat hij op het idee kwam om de video te maken omdat hij het te druk vindt in de treinen. Toch raadt hij zijn kijkers niet aan om zijn voorbeeld te volgen en massaal op het dak van treinen te gaan reizen: „Je kan er ook onder liggen”, waarschuwt de vlogger. Ondanks de adrenalinekick die Willem ongetwijfeld had, denkt hij er toch aan om keurig uit te checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nijmeegse studenten reizen op dak van Veolia-trein
Sluiten