Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Nieuws 22 jun 2016

Next level: nu ook Tinderapp voor opa’s en oma’s

Roept u vandaag de dag het woord Tinder in de kroeg, dan is de kans groot dat bij vrijwel elke vrijgezel in de leeftijd van 18 tot 38 jaar de handen omhooggaan. De datingapp voor jongeren is populair, maar de behoefte aan leuk gezelschap is niet leeftijdsgebonden, stellen Michelle Wolters en Michiel van de Berg. Daarom ontwikkelden zij KLUP, een ‘gezelligheidsapp’ waar senioren in de leeftijd van 55 tot 75 jaar – ouder mag ook – op terechtkunnen.

Tinder 2.0

„Het is niet helemaal bedoeld om te daten”, lacht Van den Berg. „Maar meer voor de gezelligheid. Dus ook voor twee vrouwen of twee mannen met dezelfde hobby. Aan de andere kant, als er relaties ontstaan door deze app, dan kan dat natuurlijk ook. Ik denk alleen dat de eerste KLUP-baby een beetje lastig zal worden.”

Leg de Tinderapp naast de nieuwe applicatie en je zult zien dat de gelijkenissen treffend zijn. De KLUP-gebruiker vult een beschrijving in van zichzelf, voegt foto’s toe en schuift naar rechts bij een geschikt persoon. Voldoet de kandidaat op het plaatje niet aan de wensen, dan kan de vinger naar links.

„We leven in een tijd waar de datingapps je om de oren vliegen en een groot virtueel netwerk soms belangrijker lijkt dan gewoon offline contact”, legt de medeoprichter uit. „Toch is het voor veel ouderen lastig om nieuwe mensen in hun eigen buurt te ontmoeten. Met deze app willen we hier verandering in brengen door ouderen met gelijke interesses elkaar eenvoudig te laten vinden.”

Rotterdam proeftuin

KLUP wordt volgende week dinsdag in de Rotterdamse bibliotheek aan de Hoogstraat officieel in gebruik genomen, maar is vanaf woensdag te downloaden in zowel de App Store als de Google Play Store. „De app is bedoeld voor landelijk gebruik, maar we starten de uitrol in Rotterdam omdat die gemeente zich de laatste jaren behoorlijk is gaan toeleggen op senioren. Reden was het voorval twee jaar geleden, met de vrouw die al tien jaar dood in haar huis bleek te liggen. Ik kan me voorstellen dat meerdere steden volgen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Next level: nu ook Tinderapp voor opa’s en oma’s
Sluiten