Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 20 jun 2016 / 12:00 uur

Negen jaar cel geëist voor moord in winkelcentrum

Het OM heeft negen jaar cel geëist tegen de man die in een winkelcentrum in Breda de 28-jarige Rudi Schouten heeft doodgeschoten. Vandaag hoorde Pearl S. de eis in de bizarre zaak.

Schouten werd op Goede Vrijdag op klaarlichte dag doodgeschoten door S, in een druk winkelcentrum in Breda. Aan de moord ging een gevecht vooraf, waar zeker vijf mensen bij betrokken waren. Dader S. werd daarbij nog met een bijl aangevallen door de broer van het slachtoffer. Ook Schouten zelf hakte op S. in met een machete.

Conflict

De bizarre moord bleek een resultaat van een uit de hand gelopen conflict. Schouten had de autobanden lek geprikt van de zus van zijn ex. Dat zou zijn gebeurd in een langer lopende ruzie. De partner van deze vrouw zat in Spanje en nam daarom contact op met Pearl S. Die zat wel in Nederland en ging daarop verhaal halen bij Schouten.

Noodweer

S. heeft altijd volgehouden dat hij uit noodweer schoot, omdat hij werd aangevallen. „Ik was in paniek”, vertelde hij de rechter. Bij het gevecht liep hij twee hoofdwonden van 9 en 15 centimeter lang op, door klappen met de bijl en de machete.

De officier van justitie geeft toe dat de eerste schoten misschien uit noodweer waren, maar de fatale schoten werden pas gelost toen Schouten al gewond op de grond lag. „Dat was een aanval”, aldus de officier. S. hoort binnenkort of de rechter meegaat in de eis van de officier van justitie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Negen jaar cel geëist voor moord in winkelcentrum
Sluiten