Metro
Metro Nieuws 6 jun 2016 / 20:48 uur

Nederlandse reizigers keren dinsdag terug uit Dubai

Een groep van 180 passagiers van de reisorganisaties TUI en Kras vliegt dinsdagmiddag na dagenlang oponthoud in Dubai terug naar Nederland. Alle passagiers worden teruggevlogen met een lijnvlucht van Emirates Airlines, aldus TUI maandagavond in een mededeling aan alle gedupeerde reizigers.

Naar verwachting komen zij dinsdagavond rond 20.00 uur aan op Schiphol. De Nederlandse vakantiegangers zitten sinds zaterdagmiddag vast in het emiraat Dubai. Ze zouden die dag terugvliegen naar Amsterdam, maar wegens een defecte vleugelklep besloot de gezagvoerder van het toestel van reisorganisatie TUI vlak na het opstijgen terug te keren. Sindsdien verblijft de groep Nederlanders in een hotel in Dubai. Zij beklaagden zich de afgelopen dagen over de slechte informatievoorziening rond de gedwongen verlenging van hun verblijf in het Midden-Oosten.

TUI en Kras stuurden maandagavond twee medewerkers naar Dubai om de groep bij de terugvlucht te assisteren. De reisorganisaties bieden hun excuses aan voor het oponthoud en het verblijf dat „onbedoeld langer duurt dan gepland”. De reisorganisaties wijzen onder meer op de ramadan, waardoor „het zakelijke en sociale leven in de regio volgens een ander ritme” verloopt. De communicatie wordt daardoor eveneens bemoeilijkt, aldus TUI.

Reageer op artikel:
Nederlandse reizigers keren dinsdag terug uit Dubai
Sluiten