Metro
Metro Nieuws 16 jun 2016 / 14:00 uur

Nederlandse drugsverdachte gepakt in Spanje

De Nederlandse Emiel B. is in Malaga opgepakt door de Spaanse politie. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij grootschalige drugshandel. Ook wordt hij volgens de Spaanse politie gelinkt aan een aantal liquidaties op leden van rivaliserende Nederlandse drugsbendes.

De Spaanse autoriteiten beschouwen Emiel de B. als de luitenant van de Britse drugshandelaar Robert Dawes. Dawes wordt gezien als het hoofd van de grootste organisatie in Europa die zich bezighoudt met drugshandel, witwassen van crimineel verdiend geld en moord.

Samenwerking tussen Spanje en Nederland

De arrestatie van Emiel de B is een samenwerking tussen de Spaanse politie en de Nederlandse politieorganisatie Europol. Volgens de Spaanse politie waren Emiel de B en zijn drugshandelaar bezig met het organiseren van de distributie van drugs via de havens van Rotterdam en Antwerpen.

Uit het gezamenlijke onderzoek blijkt dat Emiel B. daarom regelmatig bijeenkomsten in Nederland had met de leiders van drugskartels uit Zuid-Amerika. Ook wordt motorclub Satudarah gelinkt aan deze drugshandel, meldt de Spaanse politie. De politie heeft Nederlandse verdachten geobserveerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse drugsverdachte gepakt in Spanje
Sluiten