Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 6 jun 2016

Moeder niet verantwoordelijk voor gorilla-incident

De moeder van de 3-jarige jongen die in mei in een gorillaverblijf viel, zal niet worden vervolgd. Dat liet de openbare aanklager Hamilton County maandag weten. Dit betekent dat de familie van het jongetje niet voor de rechtbank zal hoeven verschijnen en niet berecht zal worden om het incident, zo schrijft CNN.

Het incident vond plaats in Cincinnati. Tien minuten lang werd de kleine Isaiah meegesleurd door de gorilla van bijna 200 kilogram, nadat hij in het verblijf was gevallen. Uiteindelijk werd de 17-jarige gorilla, een bedreigde diersoort, gedood door het personeel.Vanwege veiligheidsoverwegingen, was de uitleg. De jongen kon in veiligheid worden gebracht.

De moeder zou tijdens het incident zijn afgeleid door andere kinderen, waardoor ze haar 3-jarige kind uit het oog was verloren. De jongen viel in het verblijf van de gorilla Harambe die moest worden doodgeschoten door medewerkers van de dierentuin, om te voorkomen dat hij de jongen iets aan zou doen. Na het incident deed politie grondig onderzoek en is er vervolgens gekeken of de moeder van het kind zou worden aangeklaagd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Moeder niet verantwoordelijk voor gorilla-incident
Sluiten