Puck Roest
Puck Roest Nieuws 30 jun 2016 / 11:55 uur

Minutenlang applaus voor Obama in Canadees parlement

De Amerikaanse president Obama is geliefd bij zijn buurland Canada. Dat werd woensdag opnieuw duidelijk nadat hij een toespraak had gegeven in het Canadese Lagerhuis.

Obama ging geen onderwerp uit de weg. Zo sprak hij over Orlando, Brexit en Istanbul. Hij sneed de internationale spanningen aan en noemde wereld „verscheurd door jarenoude gevoelens van verdeeldheid en nieuwe haatgevoelens.”

De president besteedde ook aandacht aan de „buitengewone band” tussen de Verenigde Staten en Canada. Hij kon rekenen op groot applaus, waarbij parlementsleden geregeld opstonden uit hun stoelen om de president toe te juichen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Minutenlang applaus voor Obama in Canadees parlement
Sluiten