Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 16 jun 2016 / 07:50 uur

Mensen met hooikoorts hebben meer kans op ongeval

Hooikoortspatienten weten maar al te goed hoe vervelend al dat niezen en snotteren kan zijn. Maar de pollenallergie leidt niet alleen tot rode ogen en algehele malaise, mensen met hooikoorts hebben ook meer risico op een ongeval.

De rijvaardigheid van mensen met hooikoorts kan zelfs zakken tot het niveau van iemand die 0,5 promille alcohol in het bloed heeft, dit meldt Het Laatste Nieuws. Uit onderzoek van het Maastricht Universitair Medisch Centrum is gebleken dat hooikoorts de rijvaardigheid negatief beïnvloedt. Tijdens rijtesten bleken hooikoortspatienten zonder medicatie soms zwaar van de lijn af te wijken.

Foto: ANP

Met mooi weer is het gebruikelijk dat bestuurders hun raam open hebben, waardoor er eerder stuifmeel naar binnen kan waaien. Rode ogen, niesbuien en jeuk kunnen ervoor zorgen dat bestuurders eerder afgeleid zijn, waardoor er sneller ongevallen kunnen plaatsvinden. Mocht je veel last hebben van hooikoorts en de weg op gaan, dan is het raadzaam om medicatie te gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mensen met hooikoorts hebben meer kans op ongeval
Sluiten