Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 23 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Meisje (1) aangereden: bestuurster (89) rijdt door

Dat ging maar net goed: een meisje van anderhalf jaar is aangereden in Schijndel. Naar omstandigheden maakt ze het goed, al ligt ze nog wel in het ziekenhuis. De automobiliste (89) die haar aanreed, stopte nadien niet, meldt Omroep Brabant.

Ziekenhuis

Rond 12.00 uur rende het meisje de straat op, tussen twee auto’s door. Ze vloog over de motorkap. Het gaat relatief goed met het meisje: ze is aanspreekbaar. Momenteel ligt ze ter observatie nog in het ziekenhuis en daar zal ze de nacht ook doorbrengen, liet een politiewoordvoerder weten.

Doorgereden

De 89-jarige automobiliste die haar vermoedelijk aanreed, zou in een blauwgrijze auto rijden. Stoppen deed ze echter niet. Volgens een agent moet ze de aanrijding wel gemerkt hebben: „Anders kun je beter je rijbewijs inleveren”, zou hij tegen de vader van het meisje hebben gezegd. „Maar dit is geen officieel politiestandpunt”, benadrukt de politiewoordvoerder.

Te hard

Rond 13.45 uur bleek de auto teruggevonden. De bestuurster is meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen. Ze woont zelf in de buurt van het meisje. Volgens buurtbewoners wordt er wel vaker te hard gereden in de straat. Maar of dit de oorzaak is van de aanrijding, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meisje (1) aangereden: bestuurster (89) rijdt door
Sluiten