Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 1 jun 2016

Meer vrouwen bij Defensie? Mannen: ‘Ga toch koken’

Om duidelijk te maken dat vrouwen meer dan ooit thuishoren bij Defensie, is Defensie een nieuwe campagne gestart. Hiermee willen ze het vooroordeel dat dit niet zo zou zijn, wat voornamelijk mannen hebben, de kop indrukken. Op dit moment is slechts tien procent van de medewerkers bij Defensie vrouw.

Op twitter werd daarom aan mannen de vraag gesteld “Vrouwen bij Defensie. Goed idee?”. De antwoorden die binnenstroomden werden vervolgens voorgelegd aan een aantal vrouwen met verschillende functies bij Defensie en samengevoegd tot een commercial. En deze is ijzersterk.

Teamplayers

Defensie wil graag duidelijk maken dat ze hard werken aan vrede en veiligheid en dat een vrouw dat net zo goed kan als een man. Daarom wordt er geen onderscheid gemaakt en worden vrouwen net zo goed ingezet voor fysieke functies als mannen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meer vrouwen bij Defensie? Mannen: ‘Ga toch koken’
Sluiten