Steven Musch
Steven Musch Nieuws 22 jun 2016

‘Meer getinte mannen in series’

Er moeten meer getinte mannen in Nederlandse series op tv komen. Dat vindt GTST-acteur Everon Jackson Hooi.

De 34-jarige acteur, die Bing speelt in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden, zei tegen het programma Goedemorgen Lex op 100% NL dat hij producenten en scriptschrijvers van Nederlandse series wil oproepen om meer aandacht te besteden aan diversiteit.

„Kijk maar naar een gemiddelde serie, dan heb je geluk als er een donker personage bijzit”, aldus de acteur. „Ik pleit voor meer getinte mannen in series.”

Oscaruitreikingen

De uitspraak van Everon komt op het moment dat in Nederland opnieuw de discussie over racisme is losgebarsten. Ook in de VS ontstond onlangs nog veel ophef omdat er bij de Oscaruitreikingen geen enkele zwarte acteur was genomineerd. Verschillende zwarte Amerikaanse acteurs noemden het een ‘wit feestje’.

Als alternatief voor de Acadamy Awards zijn er de BET Awards, komende zondag. Dit zijn de Amerikaanse prijzen voor Afro-Amerikanen en andere minderheden, die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van muziek, acteren, sport en andere vormen van amusement. BET staat voor Black Entertainment Television network.

Black Entertainment

Vandaag werd bekend dat dit televisienetwerk vanaf nu ook in Nederland beschikbaar is. „We zien dat er in Nederland ook grote vraag naar deze zender is”, zegt Noesjka van der Helm van Viacom International Media Networks. Of er in Nederland te weinig getinte acteurs op televisie zijn, durft ze niet te zeggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Meer getinte mannen in series’
Sluiten