Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 25 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Video: Man spuugt agente in haar gezicht

Een Rotterdamse politieagente kreeg donderdagavond met een wel erg respectloze man te maken toen ze met haar collega op een melding van huiselijk geweld afging. Op beelden die de Rotterdamse politie online heeft gezet, is te zien hoe de verdachte de agente midden in het gezicht spuugt. Er wordt door kijkers met woede gereageerd op de video.

Samen met haar collega kreeg de agente tijdens haar avonddienst de melding binnen. Eenmaal aangekomen in de straat blijkt het om een bekende van de politie te gaan. „We scheiden de partijen om erger te voorkomen en samen met mijn collega hou ik de verdachte aan op verdenking van mishandeling”, schrijft de agente bij de video. De man moet achterin een politiebusje plaatsnemen en de agente gaat naast hem zitten. Maar op weg naar het politiebureau gaat het goed mis.

Verbaasd en vernederd

„De emoties blijken hoog te zitten en de verdachte gaat verbaal flink tegen ons tekeer”, gaat de agente verder. Ze wijst hem op zijn taalgebruik, maar dit wordt niet gewaardeerd. „De verdachte spuugt mij ineens midden in mijn gezicht. Ik ben verbaast en voel me vernederd. Het is zo smerig, respectloos en nergens voor nodig.” Aangekomen op het bureau was het eerste wat de agente deed het spuug van haar gezicht halen. „Gatver!", sluit ze haar verhaal af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Video: Man spuugt agente in haar gezicht
Sluiten