Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 9 jun 2016 / 08:13 uur

Man overlijdt na val in geiser in Yellowstone

Afgelopen dinsdag is een 23-jarige bezoeker van Yellowstone National Park om het leven gekomen nadat hij in een geiser was gevallen. Colin Nathaniel Scott besloot ondanks waarschuwingen het pad te verlaten en gleed weg in het gloeiend hete water.

De Amerikaanse toerist Colin Nathaniel Scott bevond zich meer dan 200 meter buiten het pad bij de populaire Norris Geyser Basin toen het ongelukkige voorval plaatsvond. Zijn zus sloeg direct alarm, maar de parkrangers konden niets meer voor de man betekenen.

Roekeloze bezoekers

Het ongeluk van Colin Nathaniel Scott staat niet op zichzelf. Hoewel het meer dan 15 jaar geleden is dat een bezoeker van Yellowstone is overleden na een val in één van de heetwaterbronnen, is een 13-jarige jongen afgelopen weekend nog opgenomen in het ziekenhuis na verbrandingen te hebben opgelopen.

Yellowstone’s geoloog Hank Heasler stelt dat de warmwaterbronnen een van de gevaarlijkste natuurverschijnselen in het park zijn, maar dat bezoekers zich hier vaak niet van bewust zijn. Dit levert niet alleen ernstige verbrandingen op, in totaal zijn er meer dan 20 bezoekers overleden door geisers in het park. Ook wanneer mensen veelvuldig gewaarschuwd zijn, doen mensen nou eenmaal wat ze zelf willen, aldus Brad Wiggins van het regionale brandwondencentrum in Salt Lake City tegenover Yellowstonepark.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man overlijdt na val in geiser in Yellowstone
Sluiten