Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 8 jun 2016 / 07:14 uur

Limburgse kroeg tijdens EK even Belgisch grondgebied

Wie deze zomer het EK nog een klein beetje wil beleven, moet naar Maastricht afreizen. Daar verlegt een Nederlandse kroegbaas letterlijk zijn grenzen, om er – ondanks gebrek aan deelname van het Nederlands Elftal – toch een vrolijk EK van te maken.

Kroegbaas Coen Smits van Café de Pepel in de Maastrichtse wijk Wolder maakt van zijn kroeg tijdens het EK 2016 namelijk Belgisch grondgebied. Zijn kroeg ligt vlakbij de grens met België en Smits vond de perfecte oplossing om het EK optimaal te beleven: hij verplaatst gewoon de grenspaaltjes, zodat zijn kroeg tijdelijk in België ligt. „Door het verplaatsen van de grenspaaltjes zijn we even Belgen. En die gaan wel naar het EK”, aldus Smits in De Telegraaf.

Illegaal

Je kunt in Café de Pepel deze zomer dus volop het Belgische voetbalteam supporten. Niet alleen in de versierde kroeg, maar ook met de fanfare die speciaal door Smits is ingehuurd om het Belgische volkslied te spelen. „De pastoor zal er ook bij zijn. Een beetje illegaal, maar wel heel officieel”, zegt Smits.

T-shirts met 'Ik ben ff Bellug' worden geproduceerd bij Voetbalshop.nl vlak voor de start van het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk. / ANP
T-shirts met 'Ik ben ff Bellug' worden geproduceerd bij Voetbalshop.nl vlak voor de start van het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk. / ANP

Outfitcrisis? Café de Pepel is niet de enige die nog iets leuks van het EK probeert te maken. Dinsdag verschenen er foto’s online van een t-shirt geproduceerd door Voetbalshop.nl, die shirts met ‘Ik ben ff Bellug!’ erop gedrukt verkopen, speciaal voor het EK voetbal in Frankrijk.

Voor wie een bezoek wil brengen aan Café de Pepel tijdens het EK van 10 juni tot en met 10 juli is hier alle informatie over het café te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Limburgse kroeg tijdens EK even Belgisch grondgebied
Sluiten