Metro
Metro Nieuws 13 jun 2016 / 08:37 uur

Laura (22) schuldig bevonden, 750 euro boete

De 22-jarige Laura de B. is door de rechtbank in Qatar schuldig bevonden aan ‘buitenechtelijke seks en openbare dronkenschap’. Ze heeft een voorwaardelijke celstraf gekregen van een jaar en een boete van omgerekend 750 euro. Dat laat het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag maandagochtend weten.

„Laura wordt nu opgevangen door de ambassadeur en we gaan ervoor zorgen dat zij zo snel mogelijk naar huis kan”, zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken tegen Metro.

De man in kwestie zou ook schuldig zijn bevonden. Hij krijgt 100 zweepslagen wegens ‘geslachtsgemeenschap’ en nog eens 40 voor het consumeren van alcohol. Dat heeft Olaf Koens via Twitter laten weten. Het ministerie in Nederland kan dit niet bevestigen. „Wij focussen ons op Laura."

Laura de B. beweerde dat ze met een vriendin op vakantie was in het emiraat in het Midden-Oosten. Iemand zou wat in haar drankje hebben gedaan, waarna de Utrechtse wakker zou zijn geworden in een onbekend appartement.

De ochtend erna zou ze aangifte hebben gedaan. Daarop werd ze zelf aangehouden op beschuldiging van buitenechtelijke seks, een strafbaar feit in Qatar. Ook de verdachte werd vastgezet.

Twijfels

Al snel ontstonden er twijfels over het verhaal van Laura. Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet aan Metro weten dat het verweer van de verdachte luidde dat Laura vrijwillig seks met hem had en er zelfs geld voor wilde hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laura (22) schuldig bevonden, 750 euro boete
Sluiten