Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 7 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Kwart gaat met kater naar vakantiebaantje

Te laat of met een kater op het werk aankomen. De tijd van vakantiewerk breekt aan voor menig scholier en student. Maar zeker niet iedereen neemt dat even serieus. De vakantie is tenslotte ook om te feesten, zo wordt gedacht. Bijna een kwart van de vakantiewerkers geeft toe wel eens met een kater aan het werk te zijn, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Tempo-Team.

Een groter percentage, 30 procent, heeft zich wel eens verslapen. 3 procent is wel eens in slaap gevallen tijdens het werk.

Voor schut

Dat vakantiewerk ook zeker niet altijd leuk is, blijkt uit het percentage jongeren (20 procent) dat zegt wel eens voor schut te zijn gezet, omdat hij of zij nieuw was. Een derde van de vakantiewerkers wordt vooral opgezadeld met vervelende klussen.

Vrienden en one-nightstand

Het zuur verdiende geld gaat, volgens 60 procent van de jongeren, deels op de spaarrekening. Uitgaven als kleding (41 procent), uitgaan (29 procent) en studie (20 procent) zijn ook bestemmingen van het verdiende salaris. Naast geld is er nog meer te verdienen: Een kwart zegt nieuwe vrienden aan het vakantiebaantje over te hebben gehouden, 10 procent een relatie en 8 procent een one-nightstand.

Waar?

Jongeren werken het liefst in de evenementenbranche bij een sport-, of muziekevenement. Een baantje als assistent van een bekende artiest spreekt ook tot de verbeelding. Ook een baan in het buitenland of in de horeca zijn ideale banen voor jongeren. Een baantje als vuilnisman of bij de visboer op de hoek zijn minder populair.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kwart gaat met kater naar vakantiebaantje
Sluiten