Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 15 jun 2016 / 10:30 uur

Krabbenplaag teistert Vlaams dorp

In het Belgische Adegem zitten ze niet in over de nederlaag van België op het EK, in het Oost-Vlaamse dorp hebben ze namelijk hele andere problemen. De situatie lijkt inmiddels onder controle, maar een week lang werden de bewoners geteisterd door een krabbenplaag.

De beesten kwamen met honderden tegelijk vanuit het Schipdonkkanaal het dorp binnengekropen, schrijft Het Laatste Nieuws. Voor sommige mensen was de plaag een ware nachtmerrie. „Mijn vrouw en zoon durfden zelfs niet meer naar buiten via de voordeur”, zegt een buurtbewoner, die dagelijks de krabben op zijn oprit ving.

„Het is schrikken als je de voordeur opent en een legertje krabben klaar staat om binnen te dringen. Op blote voeten lopen was uit den boze”, aldus de Belg. De ongenodigde gasten maakten ook nog eens een hoop kabaal. „Ze krassen op de deuren en dat maakt het geluid alsof je met je nagels over een krijtbord schuurt.”

De situatie is nu onder controle, maar als de krabben terugkomen overweegt de gemeente onorthodoxe maatregelen. „Als de krabben terugkomen, plegen we opnieuw overleg en overwegen we om ze te vangen met fuiken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Krabbenplaag teistert Vlaams dorp
Sluiten