Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 5 jun 2016 / 12:35 uur

Koreaan pleegt zelfmoord, landt op voorbijganger

Een 25-jarige student die zelfmoord pleegde door van de twintigste verdieping van een flatgebouw in de Zuid-Koreaanse stad Gwangju te springen, heeft een voorbijganger meegenomen in zijn dood. Hij landde op een 39-jarige ambtenaar, die het niet overleefde.

De student was op slag dood, de ambtenaar liep zwaar hoofdletsel op en overleed later in het ziekenhuis, meldt Korea Times. De ambtenaar was op weg naar huis, waar zijn zwangere vrouw en 5-jarige zoontje op hem wachtten.

Schadevergoeding

De student wordt, ondanks zijn dood, waarschijnlijk aangeklaagd voor dood door schuld. Hij kan niet meer vervolgd worden, maar daardoor kan de familie van de ambtenaar wel een schadevergoeding krijgen van de familie van de student. De familie van de ambtenaar zegt daar echter geen gebruik van te willen maken.

„De student die zelfmoord pleegde, is één van de vele slachtoffers van de competitieve samenleving. We willem hem vergeven", aldus één van de familieleden. De student ging examen doen om ook als ambtenaar aan het werk te kunnen, en kon waarschijnlijk de druk niet meer aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koreaan pleegt zelfmoord, landt op voorbijganger
Sluiten