Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 27 jun 2016 / 06:45 uur

‘Koen Everink werd ontvoerd op avond van moord’

Tenniscoach Mark de J., die wordt verdacht zakenman Koen Everink te hebben vermoord, ontkent dat hij iets te maken heeft met Everinks dood. Volgens zijn vader is Everink op de avond van de moord ontvoerd door gewapende mannen.

Dat verklaart de vader van De J. in het AD. „Er wordt totaal niet geluisterd naar zijn versie [die van Mark de J.] van wat er is gebeurd. (…) De politie lijdt aan tunnelvisie”, aldus vader Dirk.

Meegenomen in eigen auto

Hij stelt dat er niet veel bewijs tegen zijn zoon is, maar dat „misleiding, verdraaiing van feiten en intimidatie" wordt gebruikt om De J. als schuldige aan te wijzen. De moordverdachte verschijnt maandag voor de rechter.

Mark de J. was op de avond van 3 maart bij Everink thuis, om een avondje voetbal te kijken. De J. stelt dat Everink door een groep gewapende mannen is meegenomen in zijn eigen auto.

Bedreigd

Volgens Dirk de J. heeft zijn zoon al die tijd gezwegen over de ontvoering omdat hij is bedreigd. „Hij moest zijn mond houden over deze avond, anders zou hem of zijn familie wat worden aangedaan. Daarom heeft hij dit pas later tegen de politie gezegd. Mark vermoedt dat deze mannen Everink hebben omgebracht, maar de politie negeert alle andere scenario’s en mogelijke vijanden van Everink."

De politie ziet een ruzie over gokschulden als motief voor de moord. Volgens de vader van De J. was er nog 20.000 euro van die schuld over, en was daar een betalingsregeling over afgesproken. „Mark kon dat prima betalen. Wij kennen hem al 29 jaar, hij heeft die woede niet om dit gedaan te hebben."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Koen Everink werd ontvoerd op avond van moord’
Sluiten