Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 30 jun 2016 / 12:12 uur

Jongetjes vernielen begraafplaats in Liessel

Twee jongens van 7 en 8 jaar hebben woensdagavond vernielingen aangericht op een begraafplaats in Liessel.

De kinderen hebben woensdagavond rond 18.00 uur bloembakken, engeltjes, lantaarns en kaarsenhouders van vijftig verschillende graven vernield in het Brabantse Liessel. Een getuige betrapte de jongens op heterdaad en alarmeerde vervolgens de politie.

Straf

Omdat de kinderen minderjarig zijn, zal er geen strafrechtelijke vervolging plaatsvinden. Wel worden nabestaanden opgeroepen om zich te melden bij Pastoor Van Eerd zodat er aangifte kan worden gedaan. De politie meldt dat er samen met de ouders, schoolleiding en pastorie passende maatregelen worden besproken.

https://twitter.com/i/status/748437120797315072

Emotioneel

Pastoor Van Eerd heeft geschokt gereageerd op de gebeurtenissen. „Het is verschrikkelijk wat hier is gebeurd. Dit heeft een enorme impact op de nabestaanden”, aldus de pastoor tegen RTL Nieuws. De ouders hebben zich gemeld bij de pastorie en hebben hun verontschuldigingen aangeboden. Ze zijn duidelijk aangeslagen volgens de pastoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongetjes vernielen begraafplaats in Liessel
Sluiten