Rens Oving
Rens Oving Nieuws 9 jun 2016

Jonge gezinnen trekken massaal de stad uit

Hoge huren, dure koopwoningen en heel weinig ruimte. Jonge ouders zien het steeds vaker niet meer zitten en trekken daarom de stad uit.

Volgens nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) verlieten in 2015 veel meer jonge gezinnen de grote stad dan in de jaren daarover. Vooral Amsterdamse gezinnen kiezen eieren voor hun geld. Ruim 10 procent van de gezinnen met kinderen jonger dan 4 jaar vertrok vorig jaar uit de hoofdstad. Ook in Rotterdam, Den Haag en Utrecht besloten veel meer jonge ouders hun biezen te pakken.

In de buurt

Wie wegtrekt blijft vaak wel in de buurt. Amsterdamse gezinnen trokken naar Amstelveen, Haarlem Zaanstad en Haarlemmermeer. Rotterdammers, Hagenaars en Utrechters verhuisden meestal niet buiten de provinciegrenzen.

Hoewel de trek naar buiten duidelijk toeneemt, lopen steden zeker niet leeg. In de vier grote steden worden meer kinderen geboren dan in de rest van Nederland. Gezinnen met lagere inkomens blijven daarnaast vaak wel in stad wonen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Jonge gezinnen trekken massaal de stad uit
Sluiten