Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 16 jun 2016 / 07:40 uur

Identiteit door alligator gepakte peuter gedeeld

Het lijkje van de 2-jarige peuter die dinsdagavond in Disney World door een alligator werd meegesleurd, is door duikers van de politie van het Amerikaanse Orlando gevonden. De politie heeft inmiddels de identiteit van het slachtoffer gedeeld: het gaat om Lane Graves uit Nebraska.

Identiteit

Eerder dinsdag werd al bekend dat de politie er zeker van was dat het jongetje niet meer leefde. Dinsdagavond werd het intacte lijfje van de jongen gevonden. Hij werd daarop overgedragen aan de lijkschouwer.

Via Twitter werd ook een foto van het slachtoffertje gedeeld: „De familie Graves waardeert de steun die ze krijgen en heeft gevraagd hun privacy te respecteren nu ze rouwen om het verlies van hun zoon”, deelde de politie verder mee via Twitter.

Seven Seas Lagoon

De peuter werd door een alligator aangevallen en het water van de Seven Seas Lagoon ingetrokken. Dat is een kunstmatig meer in het recreatiepark Disney World. De ouders probeerden tevergeefs het kind uit de greep van het reptiel te bevrijden. De vader raakte lichtgewond.

De ouders waren met hun drie kinderen vlak bij hun hotel aan de oever van het meer neergestreken. Er was een filmvoorstelling. De alligator sloeg toe toen het kind zijn voeten in het water liet bungelen.

Direct nadat de vader alarm had geslagen, werd een zoektocht naar het jongetje gestart. Foto: EPA.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Identiteit door alligator gepakte peuter gedeeld
Sluiten