Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 13 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Hartpatiënt betaalt jacuzzi met belastinggeld

Ze staat ook wel bekend als de ‘Lotto Loser’: Susanne Hinte. De 48-jarige vrouw diende namelijk een valse claim in bij de loterij, waarmee ze probeerde de jackpot van 33 miljoen pond te winnen. Zoals haar bijnaam al doet vermoeden is dat mislukt, maar de vrouw heeft wel iets anders geflikt waarmee ze nu de hele stad achter zich aan heeft.

Susanne ontvangt maandelijks namelijk 1100 pond van de belastingbetaler omdat ze hartproblemen heeft. Dat is natuurlijk niet niks, maar van dat geld heeft de dame nu een jacuzzi bij haar huis in Worcester laten plaatsen. En dat pikken de belastingbetalers niet.

De vrouw heeft een vergroot hart en krijgt daardoor 500 pond door de zogenaamde ‘PIP’-regeling die ze in Engeland hebben. PIP staat voor personal independence payment en je ontvangt dit onder andere als je chronisch ziek bent. Met dit geld kun je de kosten van de behandeling en medicijnen dekken.

Naast deze 500 pond krijgt Susanne ook nog 600 pond uit andere fondsen binnen. Toen ze eventjes een paar dagen wegging naar het Birmingham Malmaison hotel, was ze verkocht. Ze zag daar een jacuzzi en besloot dat ze zo’n bad thuis ook moest hebben.

Schuur

Susanne vertelde The Sun: ,,Na die ervaring besloot ik dat ik er ook een wilde hebben, dus verbouwde ik mijn schuurtje om tot een jacuzzi-kamer. Drie weken later was het veranderd in mijn eigen kleine oase in mijn tuin. Het helpt me relaxen en rustig te blijven, wat heel belangrijk is voor mij door mijn ziekte.”

Eeuwige haat

Aan de verbouwing en het bad gaf de vrouw 800 pond uit, maar de versiering en inrichting van het huisje heeft ze zelf gedaan. ,,Ik weet zeker dat ik bekritiseerd zal worden, maar mijn buren laten me nu tenminste met rust. Wat ik ook doe, ik lijk altijd gehaat te worden dus ik doe de deur dicht en relax in warm geluk."

De kans dat de vrouw de jacuzzi heeft gekocht met opgespaard geld van de staat, is volgens omwonenden heel groot. Susanne wordt daarom gehaat, maar dit is niet de eerste keer dat ze iets opvallends doet. Naast het oplichten van de lotto zou ze ook geprobeerd hebben een tas te stelen.

Gepostet von Susanne Hinte am Freitag, 29. Januar 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hartpatiënt betaalt jacuzzi met belastinggeld
Sluiten